

Dressings; kruidenkwark, tahin en basis.
Dressings; kruidenkwark, tahin en basis.
Kruidenkwarkdressing
Ingrediënten:
- Volle kwark, 120 gram
- Dille, gedroogd, 1 theelepel
- Dragon, gedroogd, 1 theelepel
- Bieslook, gedroogd, 1 theelepel
- Olijfolie, 1 theelepel
- Appel diksap, 1 theelepel
- Zeezout, paar snuffen
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in de kom en meng het goed door elkaar, laat het mengsel 2 uur intrekken in de koelkast.
- Proef en kijk of je er nog wat ingrediënten aan kan toevoegen.
Tips:
- Je kan deze dressing gebruiken als saladedressing, maar je zou het ook als smeersel kunnen gebruiken. Het is ongeveer 5 dagen houdbaar in je koelkast.
Tahindressing
Ingrediënten
- Ui, ongeveer 50 gram
- Knoflook, 1 flink teentje
- Gember, vers, stukje ter grootte van een dobbelsteen
- Tahin, 3 eetlepels
- Water, 100 ml
- Citroensap, 2 eetlepels
- Citroenrasp, 2 eetlepels
- Honing, 1 eetlepel
- Zeezout, paar snufjes
- Tamari, 2 eetlepels
Bereidingswijze
- Schil en snipper de ui, knoflook en gember
- Laat een kookpannetje op het vuur warm worden en doe er de vetstof in
- Fruit de ui, knoflook en gember
- Voeg de tahin en het water toe en blijf roeren met een garde, eventueel meer water toevoegen.
- Breng op smaak met de tamari, honing, citroen.
- Pureer de dressing met een staafmixer.
Basisdressing
Ingrediënten:
- Mosterd, 2 eetlepels
- Olijfolie, 6 eetlepels
- Natuurazijn, 2 eetlepels
- Honing, 2 eetlepels
- Zeezout, paar snufjes
Bereidingswijze:
- je kunt de ingrediënten in een kom doen en klappen met een garde of,
- je voegt ze samen in een potje met deksel en schud het flink of,
- je doet de ingrediënten in een keukenmachine en mengt het door elkaar
Tips:
- Gebruik een citroensap of een ander soort azijn.
- Eventueel een fijngesnipperd uitje of knoflook toevoegen.
- Sinaasappelsap toe voegen als optie